Tåg från Lego som är inställda 4512 Cargo Train 100% Fullständigt Inkluderar belysningsart för motor

Litteraturen får dem att gråta, skaffa

På grund av de häftiga busk/skogsbränderna i Australien och speciellt i New South Wales som upplever sina värsta brandförhållanden någonsin. Det resulterar om en nödsituation, ett totalt brandförbud och förhållanden i vissa regioner klassificerade som ”katastrofala”.

Arrangörerna tillkännagav avbokningen på tisdag eftermiddag efter samråd med statsregeringen, FIA, räddningstjänster och lokalsamhället.

Tävlingsordförande Andrew Papadopoulos: – Avbokningen var det enda tillgängliga medel, med tanke på behovet av att ta hand om mer än 1 000 personer involverade som tjänstemän med flera. Med tanke på det stora intresset och säkerheten för alla som är involverade i rally och naturligtvis det stora samhället, är det inte lämpligt att genomföra rallyt. Våra tankar är med New South Wales-samhället och särskilt de människor som har tappat nära och kära, försörjning och hem till följd av bränderna i norra NSW. Vi tackar rallysamhället för deras stöd och förståelse.

Ett bra ställningstagande tycker jag då det verkligen är katastrof i området. Jag tycker det är fel av våra nyhetsmedier inte har sagt något om att en stor VM-tävling i Rally ställs in på grund av de svåra bränderna. Hade det varit fotbolls VM, OS eller någon annan VM-tävling så hade det varit helt annorlunda med skriverier på helsidor i dagspressen. Rallyförarna är världens största idrottsmän alla kategorier.

Då är det bara att invänta 2020-års Rallysäsong.

Rally Australien kan förkortas för bränderna

Bränderna i New South Wales där det mesta av VM Rallyt i Australien kommer att köras kommer förkortas betydligt och flera av de nationella klasserna kommer att strykas. De som drar sig tillbaka har uppmanats att donera sin bidragsavgift till Landsbygdsverket. Det blir följden av de katastrofala bränderna i Australien som pågår just nu.

Rally Australiens tankar är med New South Wales-samhället, särskilt de människor som har tappat nära och kära, försörjning och hem till följd av bränderna i norra NSW,” sade en talesman.

Wayne Kenny tävlingansvarig: – Allmän säkerhet är vår högsta övervägande i planeringen för Rally Australien den här veckan. Rekognoseringen som skulle börja på tisdagen är flyttad till att bara köras på onsdagen kl: 08:00 till kl: 17:00. Vi kommer att ge ytterligare information om eventuella reviderade planer när de blir tillgängliga.

Avslutningen i WRC (Rally VM) i det mytomspunna Australien

Krogguiden: ”Arrogans ger inga stammisar” Maisto 1 18 Harley Davidson motorcyklar Serie 5 komplett

                                                                   Tyvärr Mads!
Mads Östberg som var så glad att få köra i största klassen i Australien vid en intervju i Spanien senast. Östberg skulle hjälpa Citroën och Sébastien Ogier till seger i Rally VM men Ott Tänak förstörde det hela genom att bli Mästare redan i Spanien så Östberg blev utan körning där.
Bild: Hans Ericson

WRC-avslutningen är sedan några år i Australien även så i år. Det mytomspunna Australien med sina pungdjur som kängurur, pungbjörnar, söta koalor och massor av andra originella djur. Det måste vara en fantastiskt upplevelse för alla inblandade i Rally Australien. Tänk att få åka dit bort och ha betalt för det, för mig en ren dröm.

Service och högkvarter är i staden Coffs Harbour på östra havssidan av Australien. 300 km söder omBrisbane och 400 km norr om Sydney i ett glesbygdsområde som är omdiskuterat av WRC-teamen då det inte når ut till allmänheten som många andra rallyn. Staden Coffs Harbour har ca 72.000 invånare sedan är det mest skogsområden utan nästan någon befolkning.

Torsdagen den 7 november är det Shakedown kl: 08:00 på en 5,1 kmlånga Lower Bucca State Forest. Framåt kvällen är det dags för tävlingens början SS1 Destination NSW19 1 (1,3 km) kl:16:30 och 10 minuter senare SS2 på samma ställe.

Fredag går det norr ut och börjar med SS3 Coldwater 19 1 (16,8 km) kl:09:00, så SS4 Sherwood 1 (26,7 km) kl: 09:48 så sista på förmiddagen SS5 Kookaburra Road 1 (16,8 km) kl: 10:51.

Eftermiddagen börjar kl: 13:36 med SS6 Coldwater 2 (16,8 km) kl: 13:36, SS7 Sherwood 2 (26,7 km) kl: 14:24 och sista långa för dagen kl: 15:27. Därefter SS9 Destination 3 och SS10 Destination 4 kl: 17:00 och kl: 17:10.

Lördagen den 9 november tar sig ekipagen syd/väst ut och börjar med SS11 Northbank Reverse 1 (8,0 km) kl: 08:33, SS12 Utungun Reverse 1 (7,5 km) kl: 09:12, SS13 Argents Hill 1 (13,1 km) kl: 10:08, SS14 Welshs Creek Reverse 1 (28,8 km) kl: 10:51 och så sista på förmiddagen SS15 Releigh (2,0 km) kl: 12:14. Service och lunch i Coffs Harbour.

Eftermiddagen börjar med SS16 Argents Hill 2 (13,1 km) kl: 15:08, SS17 Welchs Creek 2 (16:00 km), SS18 Northbank 2 (8,8 km) kl: 17:13 och sista för dagen SS19 Utungun 2 (7,5 km). Så nattuppehåll i Coffs Harbour.

Söndags morgon norr ut igen med början på SS20 Mount Coramba 1 (19,1 km) så tidigt som kl: 07:03, SS21 Lower Bucca 1 (11,5 km) kl: 07:47, SS22 Wedding Bells 19 1 (10,3 km) kl:08:38 kortare service i Coffs Harbour sedan förljer SS23 Mount Coramba 2 (19,1 km) kl: 11:06, SS24 Lower Bucca 2 (11,5 km) kl: 11:50 och så Power Stagen SS25 Wedding Bells 19 2 (10,3 km) kl:13:18.

Jag tror på Ott Tänak med Toyota som segrare trots att han skrivit på för Hyundai om ingen bluff förekommer med att ge segern till någon annan. Annars är det Thierry Neuville Hyundai eller Sébastien Ogier Citroën som vinner. Ogier som ”bara” är trea måste ladda fullt för att komma ifatt Neuville.

Toyota kommer med förutan Tänak även med Jari-Matti Latvala och Kris Meeke.

I Hyundai har man släppt Andreas Mikkelsen till förmån för Craig Breen. Sébastien Loeb kör också å så Neuville förstås.

Citroën kommer inte med först anmälda Mads Östberg då han skulle hjälpa Ogier till Världsmästerskapet men som Tänak satte stopp för i Spanien. Här i Citroën kör som vanligt Esapekka Lappi och Ogier så klart.

Ford kommer med Elfyn Evans, Teemu Suninen och Hayden Paddon.

Många förare har varit hos Toyota efter Tänak:s avgång

Läs mer om Boken och minnet

En tänkt efter följare till Ott Tänak är Kalle Rovanperä just nu i WRC2 Pro.
Bild: Hans Ericson

Vem skall Toyota ta in i stallet efter Ott Tänak. Skall Kalle Rovanperä ta en plats i stora klassen hos Toyota eller vem kommer att efterträda Världsmästaren.

Det har varit flera förare som varit och besökt Toyota:s fabrik i Jyväskylä sedan Ott Tänak har meddelat sin övergång till Hyundai. Nu senast var Elfyn Evans hos Toyota Gazoo Racing. Tommi Mäkinen har varit beundrad av Evans körningar i år så därför hade han inbjudit honom.

Tidigare har Dani Sordo, Sébastien Ogier och Thierry Neuville varit där.

Att Neuville varit hos Toyota i Jyväskylä dementerar emellertid Hyundai Motorsport.

Det verkar vara oroligt hos Mäkinen i Toyota? Jag tror inte att det räcker med eventuellt Rovanperä och de två äldre Jari-Matti Latvala och Kris Meeke för att vara i den absoluta toppen.

Nu klart att Tänak går till Hyundai

M/S Carl Phillip Middagskryssning
Marx Hi Yo silver Lone Ranger Target spel 1938 Metal

Åren 2010 eller 2011 såg jag Ott Tänak första gången och han blev min stora idol. Han körde då en Mitsubishi Lancer Evo X helt perfekt samt helt orädd. Här en tuff bild på Tänak i Rally Sweden 2014 med en M-Sport som sponsrades delvis av Team Ott Tänak. Jag hittar tyvärr ingen äldre bild på Tänak:s tävlingar innan.
Bild: Hans Ericson

Jag är verkligen förvånad över nästan chockad att Ott Tänak går ifrån det rika Toyota-stallet och går till Hyundai. Jag har visserligen klagat på Toyota och Tommi Mäkinen över de fel som har varit på bilen och jag har rekommenderat Toyota att säga upp kontraktet med Mäkinen. Att Mäkinen är svår att jobba med har jag hört från flera olika personer.

Att det har skärt sig mellan Mäkinen och Tänak har jag svårt att förstå trots mina klagomål på Mäkinen. Det kan väl inte vara så att Tänak och hans Co-Driver Martin Järveoja samt Managern Markko Märtin läser min Hemsida. I så fall är jag glad för Tänak:s skull som då kommer till ett stall som verkar värdesätta sina förare bättre än Mäkinen i Toyota.

Nu har alltså Tänak ihop med sin Managern Markko Märtin fått till ett kontrakt med Hyundai istället. Om bilen är så bra som Toyota vet jag inte men jag hoppas att Tänak har provat den ”så han inte köper grisen i säcken” som man kan säga. Jag kan inte tänka mig annat för en Rallybil kan vara mycket olika att köra och kanske inte passa en viss förare. Men visst Tänak är så bra så han kan garanterat tygla Hyundai:n också.

Första gången jag såg Tänak var 2010 eller 2011 och jag såg redan då att han skulle bli en världsförare. Tyvärr har jag inget foto på honom då för jag tog bara kort på de första bilarna då som nu.